Pojašnjenje novog rektora

17 travanj 2014



Novoizabrani rektor zagrebačkog sveučilišta pojasnio je danas svoju izjavu danu neposredno nakon izbora na tu dužnost.
"Naglašavanjem da se sveučilište treba okrenuti tradicionalnim biblijskim vrijednostima, učinio sam ono što je moralo biti učinjeno davno prije. Upravo je intelektualna elita ta koja je odavno trebala upozoriti politiku i gospodarstvo da društvo i država ne idu u dobrom smjeru i da nam se ne piše dobro ukoliko se tako nastavi. To do sada nije nitko učinio, a država nam je danas u takvom stanju da je samo čudo nebesko može spasiti od propasti. Spomenuvši tradicionalne biblijske vrijednosti, mislio sam prije svega da se svi naši intelektualni kapaciteti trebaju usmjeriti na zaziv nebeske i božanske milosti ili, ako je to moguće, na stvaranje i obrazovanje novih čudotvoraca, jer nam sada samo oni mogu pomoći.
Da vam to objasnim na nekoliko primjera.
Zdravstvo nam je pred kolapsom. Na medicini više nećemo školovati doktore, jer ionako neće imati gdje i s čime raditi. Moliti ćemo da nam providnost pošalje nove čudotvorce koji će liječiti bolesne dodirom, pogledom ili riječju, kao i Isus. Mrtve u početku ne bi dizali iz grobova, jer smo za mnoge jedva dočekali da ih spuste u njih.
Ista je priča i sa agronomima. Proizvodnje hrane nemamo, treba nam netko će od jedne ribe i jednog kruha replicirati veće količine od Krista i replikatora iz Zvjezdanih staza zajedno. Najbolje je da za takvog spasioca molimo nebesa.
Poznato nam je iz Biblije da je jedan hodao po vodi. Sada nama treba jedan kojeg ćemo mi osposobiti da nauči toj vještini sve žitelje dubrovačke županije, jer za most se novaca nema.
Isti nam izvor govori da je taj jedan pretvarao vodu u vino. Tu su vještinu u Hrvatskoj savladala i djeca, no sada nama treba netko tko će nam vodu pretvarati u gorivo, pošto su svi naši stručnjaci s područja energetike postigli to da su se domaći energetski resursi prodali još većim šeprtljama i probisvijetima od nas samih.
Velečasni Sudac biti će moj osobni pomoćnik, jer je već ovladao nekim tehnikama koje je potrebno prenijeti svim građanima. Uz najavljena zatvaranja mnogih željezničkih pruga, njegovo ovladavanje teleportacijom biti će spas za mnoge naše napaćene stanovnike.
Mnogi su mi savjetovali da sve te probleme mogu riješiti ako pozovem Krista osobno, no njega čekamo već više od dvije tisuće godina, i teško da će doći baš sada i baš k nama. Ostaje nam dakle da prizovemo nebesku milost da nam podari takve ljude, ili da ih mi na sveučilištu sami selektiramo i učimo tim vještinama, jer sve ono za što smo ih do sada učili i osposobljavali nije dalo rezultata na planu napretka društva i države."

Oznake: suživot i nadopunjavanje

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.